Om oss

Här kan du läsa mer om våra medarbetare på South Sound Studio. Du hittar oss i Skåne, Stockholm och Los Angeles.

Studion byggdes i början av 90-talet, men gick då under namnet Studio Köket. Under de år som studion har funnits har ett flertal band och artister spelat in och mixat i lokalen. Det var först på senare år som studion genomgick en förändring och bytte namn till South Sound Studio. Vi som jobbar på South Sound Studio har lång erfarenhet som ljudtekniker, producenter, låtskrivare och keynote speaker.

medarbetare - bild på ägaren calle
studion - bild på dator och ljudbord

Calle Fäldt
CEO, LJUDTEKNIKER, PRODUCENT & KEYNOTE SPEAKER
Calle har över 16-års erfarenhet som ljudtekniker och producent. Han är gitarrist i Deathmetalbandet The Forsaken och har tidigare spelat i banden Deranged och Crazy Lixx. Han har chefat i studion sen -99.
Pontus Lindmark
Ljudtekniker
Pontus är ljudtekniker (och trummis) med lång erfarenhet av studioinspelning, mix och mastring och hans namn syns på plattor av Lande/Allen, Pain of Salvation och Narnia för att nämna några. Hans talang lyser förmodligen igenom mest i hans förmåga att skapa "genuina" mixar oavsett genre och han tvekar aldrig att testa nya idéer och metoder (märkliga idéer kan ju faktiskt vara de bästa!) Folk har ofta påpekat att de uppskattar hans humor och hans avslappnade men ärliga framtoning, och att de känner sig trygga med hans kreativitet och flexibilitet.
Utanför studion försöker Pontus uppfostra två barn och brygga lite öl samtidigt. Och läsa lite böcker. Och se lite filmer.

För att höra lite av det som ligger på Spotify, kolla in:

Johan Ridell
PRODUCENT & LÅTSKRIVARE
Johan har lång erfarenhet som producent och låtskrivare. Han är frontman i rockbandet Zoma Cruz, som han var med och startade. Vår go to guy när det gäller reklamjinglar.
John Huldt
Ljudtekniker, producent & låtskrivare
John jobbar i vår Los Angeles-avdelning. Han är gitarrist och låtskrivare på heltid och skriver allt från filmmusik till metal.